280213

Idag har Tom varit här och vi har bara chillat med film och sötsaker. Precis vad jag behövde nu när jag inte mår så toppen. Det har varit en rätt fin dag idag så det är lite synd att den har spenderats inne men har man trevligt sällskap, bra filmer och god mat så sitter det inte helt fel! Föreläsning imorn som jag kommer gå på och sen ska Micky och jag ha en production meeting! Whoop whoop!

270213

 
Natten har ej varit rolig. Jag hade sjukt svårt att sova pga frossa och sen när jag väl somnade så vacknade jag efter 4 timmar helt dyngsur av svett - I mean ewww! Febern har väl svettats ur nu för idag känner jag mig mycket bättre. Ska nog hålla mig inne dock och friskna till helt och göra lite arbete.

sick

Blöö jag har gått och blivit förkyld. Visste det skulle hända! Jäkla klimat! Känner mig trött och tung i skallen vilket suger eftersom jag har en stand by biljett för att se Skavlan imorn på the BBC studios!! Så himla annoying!! Hade varit jättekul att se inspelningen av en så bra skandinaviska talk-show. Vi får se hur jag mår imorgon helt enkelt. *fingers crossed* Har mycket plugg att göra också så denna förkyldning kom verkligen under den sämsta tiden! blaaah.. 

Dagens

 

sneak peak

 

250213


Academy Awards 2013 Red Carpet

 
OMG vilka vackra klänningar vi såg på Oscarsgalan! Vet knappt vart jag ska börja! Älskade Jennifer Lawrence's Dior och HON VAN! AAAH! Hon snubblade även på trappan upp till scencen - fantastiskt! Adele sjöng Skyfall som var magiskt vackert. Catherine Zeta-Jones took us back to all that jaaazzzz!! Åh vilken bra gala!

240213

Idag har det varit en riktig "återställningsdag". Det blev stort firande igår vid Hoxton Square. Älskar Shoreditch! Väl värt dagens hängiga huvud och hesa röst. Kan inte fatta att det är snart Mars...inte okej alltså. Hinner inte med här. Det känns som om jag klagar väldigt ofta på detta men det är just för att jag inte förstår det. Det är Söndagen den 24e Februari vilket betyder - ACADEMY AWARDS 2013! AAAAAH! Fetaste galan ever!! En dag kommer jag gå på den. Skulle vara trevligt att vinna en Oscar, men just nu får jag nöja mig med "live streaming". Det är vad jag ska göra inatt.
 
bild från sommar 07'
 

Micky White feat. Samira Sharples Live @ Tower Tavern

 
Micky var helt fantastisk igår! Så proffsig och cool. Han hade flest fans i puben och gud vad vi skrek och gapade! Är så sjukt stolt över honom! Hans röst är helt ljuvlig att lyssna på och han låter precis lika bra live som på CD! Phenomenal performance!

I grew some horns last night


åsikter

Jag hade tänkt skriva ett litet inlägg on just "åsikter". Jag är en ung tjej med väldigt starka åsikter om saker och ting i världen men varken skriver eller talar om det öppet inför folk. Vilken svenne! Varför? Jo, just därför att folk mistolkar en ständigt. När ska andra ta och verkligen lyssna på det man säger utan att de tar det personligt. En åsikt är en åsikt. Jag älskar att debattera om det jag känner stark för och har mycket kunskap i. Favoritprogrammen just nu är Debatt, Veckans Brott och Uppdrag Granskning som jag följer varje vecka på SVTplay. Skulle gärna vilja delta i Debatt nån gång! Sen detta med näthat skapade ju enorma diskutioner. Näthat är nog ett av det värsta vi har just nu. Ska ta upp det med stakars Julia och det hon skrev på H&Ms facebook sida om Tupac toppen. Hon hade en åsikt, en väldigt förståndlig åsikt, om tröjan med Tupacs ansikte. Detta kunde ha varit starten på en intressant debatt mellan folk som tyckte som Julia och Tupacs trogna "fans" men de gick till attack och hotade livet av henne. Det som folk skrev var ju vidrigt! Svärord och hot fram och tillbaka mot denna stackars tjej. Vad har hänt med folk? Kan de inte skriva kommentarer som argumenterar för Tupac istället för att hota Julia? Är detta brist på ordföråd? kunskap? inteligens? Troligen! Har man inget vettigare att säga än att hota/hata så behöver man inte skriva något alls! Blir så arg! Detta är en stor anledning till varför jag håller mig jäkla tyst i flera sammanhang. För att ej skapa bråk. Vi har alla rätt till våra olika åsikter, men då måste man också acceptera att vi inte alla delar samma tanke. Hur tråkig hade världen varit då? Nu lever vi ju inte i en perfekt värld så det är omöjligt att få folk till att sluta hota/hata för ens åsikt men man kan väl ändå tänka lite innan man säger sånna hemska saker. Jag kan hålla på och skriva miljontals exempel om detta men tycker att detta räcker just nu. Spelar ändå ingen roll vad jag säger men jag behövde bara skriva detta för mitt egna sinne.
 
Nu ska jag ta och fixa mig inför ikväll!

230213

Nu är det svinkallt igen. Det snöade även igårkväll - I was like WTF?!. Förstår inte hur vädret kan ändras så fort som den gör. Ikväll blir det dock spännande! Micky har en gig i en pub vid Goodge St. som ska bli superkul! Hans första professional gig! Har bjudit in en massa folk så vi får se hur många som visar sig! Jag ser riktigt fram mot detta, sen får vi se vad som händer efteråt om det blir utgång eller ej. Måste nog ta och fira på nått sätt. Kylan ska inte stoppa oss från att ha roligt!
 

220213


BRIT Awards 2013 Red Carpet


Dagens


an unexpected encounter

Igår förmiddag gick kom jag till en korsning vid Union Street. Var helt ensam förutom en cykel som kom mot mig. Jag har lurarna i öronen och är helt inne i musiken så jag lägger inte större märke till killen på cykeln. Vi kommer till korsningen samtidigt och båda stannar. Jag ska rakt fram och han ska svänga höger. Alltså kommer vi cross paths. När kusten är klar och inga bilar kommer tittar jag framåt och märker att killen ser bekant ut. Han ler mot mig medans han cyklar förbi och jag ler såklart tillbaka. Trevligt tyckte jag och han var väldigt easy on the eyes. Detta var en äkta "movie moment". Allt som saknades var musiken, vinden i håret och såklart slow motion. Vem var den mystiska mannen då? Jo, det slog mig en halv sekund efter han cyklat förbi. Det var minsann ingen annan än EDDIE REDMAYNE! Jag fick nästan en hjärt attack! Vad fasen gjorde han här! Sen förstod jag att han hade säkert varit på rehearsals at Jerwood Space som ligger lite längre ner på Union St. Alla stora West End/Fringe productions har sina rehearsals där så jag antar att han kommer vara med i nått så småningom. Who knows! Jag vet bara att jag har varit ensam med honom i några sekunder och jag är överlycklig för det.

Dagens


Last Day of LFW

 
Lite snapshops från den sista dagen på London Fashion Week. Det fanns väldigt få personer som inspirerade mig dock. Britter är helt galna i färger och mönster från alla håll och kanter att ibland undrar jag om det igentligen finns en "mode tanke" bakom deras kläder eller om de vill se ut som clowner...Med det sagt så fanns det några som jag tyckte mycket om. Tjejen på sista bilden diggar jag starkt. Rött läppstift och helt svart. Så bjukar jag också köra! Har t.o.m. samma byxor som henne. De kommer ifrån Monki och kostar 8 pund (härlig rea!) för de som undrar. Jag som igentligen bara var där för att fotta lite och kolla läget blev själv fottad några gånger av olika fotografer/bloggare, haha! Jag stod verkligen inte ut bland alla andra men antar att en "casual" look också kan vara smått intressant ibland...vad vet jag! Ska visa min outfit senare och berätta om något otroligt som hände imorse!

en tanke

 
Det är helt fantastiskt att jag bor så centralt. Vyn från köket är inget annat är The Shard. Så vackert! Glänser riktigt starkt när solen skiner på den. Att bo på Borough High Street är en dröm. Att ha Borough Market och London Bridge (ett av de häftigaste platserna i London) bara ett stenkast bort händer bara inte. Även om jag tjatar mycket på hur trött jag är på staden och allt i den så finns det absolut mycket mera som kommer saknas när jag flyttar tillbaka till Sverige. Har ju ändå bott här i princip 3 spännande år till sommaren. Vart gick tiden vägen? Otroliga saker har hänt här, både positiva och negativa. Det går ej att beskriva den dagliga pulsen från innerstan och allt spontant som man kan hitta på. Inte kanske för att man måste/borde men bara för att man KAN. Möjligheterna här går ej att jämföra med Sverige och jag är faktiskt stolt över mig själv. Ja, det är jag. Visst har jag hela tiden haft ett enormt stöd ifån nära och kära men i slutet är det faktiskt jag som har gjort det här helt själv av egen vilja - att studera i London. Kände inte en kotte här hösten 2010 och nu är det aktiviteter med olika folk och sammanhang nästan varje dag. Helt sjukt. Vet inte vad jag vill med detta sagt, men jag fick bara en tanke precis att jag är väldigt lyckligt lottad och tacksam över mitt liv och kände för att skriva av mig lite.
 
Sen att jag klarat av att skriva ett helt inlägg med bara svenska ord(!) är något av ett mirakel. Tack för mig denna måndag. 

Dagens


Dagens Bild


Gårdagens


London Fashion Week

Idag har LFW börjat!! Gaaaah! Ska kolla in Jean-Pierre Braganza's catwalk show live stream kl. 4. Aldrig hört talats om honom men kolla bara in hans SS13 collection - svart och vitt! Han säger att hans trademark piece är the structured, tailored blazer. Love it! Ska bli riktigt spännande!

decorations from my wall


a place with a view


happy valentine's day


chinese new year celebrations


Dagens


sneak peak


Dagens


sneak peak


BAFTA 2013 Red Carpet


Grammy Awards 2013 Red Carpet


Just Give Me A Reason

 
She has done it again. Helt fantastisk låt. Helt obsessed med P!nk! En äkta talang. Huvudsångaren från banded Fun features i låten och han med är helt otroligt. Båda röster der mig rysningar i kroppen!
 
On another note - GRAMMY GALAN INATT!!

a piece of London

Älskar denna bild som jag tog i slutet av November 2012. Magisk solnedgång!

090213

Hej lördag!
 
Igår hade jag en presentation om mitt projekt som gick rätt bra tycker jag. Fick mycket feedback om vad mina nästa steg ska bli och lite annat - kul! Sen på kvällen ver det megahemmafest hos Felix och James i Camberwell. Kul med både gamla och nya ansikten igen. Eller myket nya ansikten...kände knappt en kotte! Haha men gissa vem som dök upp from mot 1...Paddy! Har inte sett honom på över 1 år! Han, André, Felix och jag bodde ju ihop första året så detta var en liten mini reunion för oss. Himla kul! Tiden bara flög förbi och helt plötsligt var klockan 4 på morgonen...då var det dags att dra hem för att få lite sömn iaf.
 
Så det har varit en slö dag idag. Behövdes. Ska börja på min dissertation imorgon...aaah!
 

fish eye lens


Dagens


sneak peak


Dagens


Regents Park


sommetimes you just need to get away


050213

Good morning!
 
Solen skiner idag och det är hyfsat varmt så inne kan man ej sitta. Det blir en promenad med Tom sen måste jag arbeta på! Jag är lite "on a roll" just nu när det gäller arbetet så jag kommer ta full advantage av migsjälv nu när jag är så motiverad. Vet inte vad som hänt riktigt. Kan det vara så att jag faktiskt gillar att skriva uppsatser och logs om jag gillar ämnet jag skriver om? It's possible! Well, whatever it is, I can't complain!

Happy Birthday to Yasmin!


2:45am

Detta är den sista bilden som togs igårkväll och fråga ej vad vi håller på med för det kommer jag inte ihåg. Simona fyllde 25 (halfway to 50!) och det firades stort! Visar fler bilder senare ikväll!

010213

Första FEBRUARI! Tusan vad snabbt det gick för Januari. Jag menar, det var ju Nyår precis, no? Vi började våra lectures idag iaf! Eller ja, vår enda lecture snarare...Hur som helst var den faktiskt väldigt bra. Jag gillar våran lärare Matthew som verkligen vet vad han snackar om och det är en rolig module som vi gör så det ska nog gå bra! Sen som vanligt hamnade vi på puben för att varva ner och sedan vidare till TGIF....Grymma cocktails är det för bra pris så why not!

Dagens


sneak peak


RSS 2.0