I Want These Sandals From Sonia Rykiel



Kostar runt 4000kr men fatta vad amazing man skulle känna sig att få gå runt i sånna här beauties i sommar!

Drinking Around The Clock

I måndags var det Tom's födelsedag så det firade vi hårt! Först lite pre drinks hemma hos honom, sen Gordon's Wine Bar och slutligen Players Lounge. Självklart blev det donken efteråt - klassiker! Tom blev superfull...som var kul att bevittna! Han hade iaf en bra födelsedag vilket var huvudsaken!

Dagen efter var jag bakis men jag mötte upp med Jimmy vis Southbank och vi började dagen med mjuklass och kaffe -schteeeek! Vi satt på en ny bar vid the National som heter "Propstore". Helt fantastisk bar! Den är byggd av gammla sets och är dekorerad med olika props från shower de har haft tidigare under åren så det är verkligen en äkta "teater bar!" Sen gick vi till Covent Garden där jag lyckades få en lucky dip! Gratis champange från den nya baren "Bar Blanc" som invigdes! Mästaren Raymond Blanc själv skulle komma dit senare och göra sin cook book signing! För er som inte vet är Mr. Blanc en världskänd top chef. Han är the Ian McKellen av mat! If that makes sense! If not then simply put - he is big! Så där satt vi på terassbaren och drack vår lyxiga champagne och njöt av hur spontan dagen hade blivit. En drick blir två...blir tre...osv! Vi beställde in en sharing plate som kom sent så vi fick mera complimentary drinks! Har nog aldrig riktigt känt mig så tipsy så tidigt innan! Efter 4 timmar i baren gick vi ner till the square där Mr. Blanc var. Jimmy köpte en bok och snackade lite med honom medans jag klickade på kameran ;)

Det var en av Jimmy's arbetskollegors avslutningsfest på the Kennington Pub så vi stack dit efteråt och fortsatt dricka! Sån tur var gick jag över till cider men Jimmy gick över till vin och blev helt fucked! Haha! Jag njöt måste jag säga. Han är riktigt responsible och har hög tolerans så att se honom helt gone var en ren njutning! Vid 11 släpade jag tillbaka honom till sin säng innan jag tog sista tåget hem. Helt amazing dag!!!



Euphoria



Som hela Sverige vet så vann såklart Loreen Eurovision 2012 i lördags! Jag firade det riktigt british style! För er som inte vet vad det betyder ska jag berätta! - Watching it live on the big screen at a gay club in Soho med endless drinks! Fatta vad kul vi hade! Micky, Blaise och jag satt i Kubar och witnessed denna fantastiska svenska seger! Det kan vara vodkan som pratar men visst var detta året fullt med bra låtar! Disco så det stank om det! Underbart! Vi dansa och "sjöng" med till varje låt! Brevid mig satt det två transvestiter och en man i vit kostym. Little did I know att de var ägarna till baren och när de fick reda på att jag var svensk så fick vi lite VIP treatment - haha! Alla älskade den svenska låten och när hon vann blev det chaotic i klubben! We were euphoric!

Efteråt blev det kinamat innan vi gick till en anna klubb i Soho där André, Vitor och Tonje mötte oss. I was all over Soho that night! Det blev en väldigt sen och tung natt och jag kom inte i säng förens vid 5, men I loved every bit of it! You gotta go hard or go home!


300512

Idag har det varit en lång dag! Upp 8 för att åka in till The National Theatre för min induction day! Whoop whoop! Har haft så himla kul! Vi blev debriefed om vad vi ska göra under festivalen och fick all information om vad det hela går ut på. Sen fick vi en backstage tour runt byggnaden som var AWESOME! Att få se där de bygger alla sina sets, props och syt kostymer var verkligen unreal! The National building department är HUGE! Vi fick se den fantastiska model boxen för en av deras nästa shower med Julie Walters i huvudrollen! Varje liten detalj fanns! Kan inte beskriva hur mäktigt det känndes utan man måste helt enkelt se det själv! Efteråt var det dags för en rolig "treasure hunt!" runt hela byggnaden! Tyvärr vann inte mitt lag men vi kämpade hårt! Sen bjöd de på lunch innan vi gick till the National Theatre Studio för mera workshops! Slutade 5 och åkte direkt hem för att säga adjö till underbaraste Jenny som åker till NEW YORK imorn för sin praktik i 2 månader! Hon bor över på ett hotel vid flygplatsen ikväll så att hon inte ska get stuck in traffic imorn. Allt kan hända när det gäller Transport for London! Kommer verkligen sakna den härliga tjejen men får man ett erbjudande i NYC så tar man såklart det! She is destined for great things! 

With that being said, ligger jag nu halvdöd i sängen efter att ha jobbat hårt på gymmet i 2 timmar! Ser fram emot att få sova ut riktigt imorn för det har varit rätt "tunga" kvällar de senaste 5 dagarna...if you know what I mean! ;) Updaterar om min Eurovision night samtliga de efteråt når jag orkar!


Black It Up!


One Warm Evening A Couple Of Days Ago


270512

Detta inlägg vill jag dedicate till den underbaraste, finaste och vackraste mamma i världen! Happy mother's day beloved mother!! Vi har aldrig riktigt "firat" denna dag innan men tyckte att det är iaf värt att skriva om det. Jag har världens bästa mamma och jag hoppas hon vet det! I love you mammi!


1 Month

Deta är galet. Det är exakt 1 månad kvar tills jag åker till Sverige och hälsar på! AAH! Nu kommer dagarna allt att räknas ner! Måste bort från staden nu. Turister precis everywhere som gör mig galen. En gick in i mig så hårt igår att min väska trillade av armen och hon bad inte ens om ursäkt! (säkert svensk...) Jag ropade efter henne "WATCH WHERE YOU'RE GOING!" och gav fingret...okej, maybe an overreaction men jag skyller på värmen...

Hur som helst det ska bli skönt att komma till landet och kunna åka till stranden och bada. Leka med min älskade winniepinnie i trädgården. Med leka menar jag springa runt med vatten pistoler och skjuta på henne - alltid lika kul...för mig! Nä, men att gulla och pussa på henne så mycket jag vill! Sen såklart att träffa nära och kära. CAN'T WAIT!


Shoreditch and Brick Lane



Så! I onsdags firade vi att Micky är helt klar med Uni! Han har gått ut tredje året och är nu redo för den stora världen! Spännande!! Vi började på en klubb i trendiga Shoreditch innan vi drog vidare till en bar i Brick Lane. Blev inte en sån värst sen kväll för min del men trevligt hade jag!


St.James's Park



Som ni säkert listat ut, har jag spenderat dagen med Tom i St.James's Park. Vi köpte lite lätt mat på Teso och hade en underbar eftermiddag på gräset tillsammans med halva London!

Jag skrev innan att det var hans födelsedag idag men jag hade tagigt fel på datumen så det blir firande på måndag istället! Måste vara värmen (28 grader i skuggan!!!!) som förstör sinnet lite...

Bloggar om gårdagens utgång med Micky o co. senare!


Welcome To The Summer Of Love


Teaser


240512

FY FAAAEEEN VAD VARMT!!! JAG DÖÖÖÖRRR!!! MIN RUMPA SVETTAS!!


I'm Lovin' This Twilight


Heatwave

Asså shiit vad vart det var igår! Det bränndes riktigt i våra 23 grader i SKUGGAN! Och guess what! Idag ska det bli ännu varmare med 26 grader i skuggan! Tror jag kommer smälta! Det är i dessa stunder man ska ha en stor trädgårt med pool! Zekeriyaköy - I miss you! I alla fall, min massage igår var himmelsk! Full body massage i en timme var precis vad jag behövde för att slappna av efter allt stress OCH gymmande! På kvällen mötte jag Delfina i Covent Garden för drinks. Såg världens bästa street show igår! Bilder kommer sen! Eftersom hon åker snart till Barcelona för sin praktik över sommaren så var den en liten farväl tjejkväll igår! Until we meet again!

Idag blir det gym, sen slutföra min review book som ska in senast imorn (iiiisssh!) och på kvällen blir det utgång med underbaraste Micky! Sen imorn fyller Tom 20 så vi får se vad det blir för skoj då!


Taken Tonight


220512


Lovely sunny day in London!

Nu ska jag uppleva min allra första professional massage!


Arcola Theatre

Igårkväll var Tom och jag at the Arcola Theatre i Dalston Junction (North East London) där vi såg 5 stycken short 20 minute plays. Alla var faktiskt sjukt bra! Jag gillar korta pjäser för de går rätt på sak och man kan hålla konsentrationen hela tiden. Lätt värt the long travel! Det var faktiskt några av de bästa pjäserna jag någonsin sett - and that's saying something!


Magical


Hands Up And Touch The Sky



Så igår blev det inte direkt vad jag trodde...dvs det var en klubb som vi hamnade på vid Carnaby Street. Jag kan säga att jag satt ner på soffan största delen av kvällen förutom när några classic songs spelades...Vi var sammanlagt kanske runt 15 personer och jag kände bara André och Vitor. Man kan säga att det inte var min bästa kväll någonsin eftersom alla de andra kände varandra och inte brydde sig om att vara trevliga...Hatar när tjejer ska vara så jäkla "tjejiga" och ser alla andra som något hot! Anyways, vill inte skriva skit om dem för jag känner ju dem inte! Although EN av tjejerna var faktiskt väldigt snäll och även om hon var "off her tits" (totalt fucked! för er som ej hört that saying before) så behandlade hon inte mig som en utmaning.

Efter klubben/baren stängde vid 1 så åkte jag hem. Alla andra skulle ta taxi hem till någon och fortsätta festandet men jag vägrade. Ville ha min säng och mina fötter höll på att dö!


New Obsession



Denna låt är riktigt het just nu!


190512

Det är löööööördaaaag! Har precis kommit hem från gymmet och ska nu ta nått att äta innan jag gör mig redo. André skickade ett sms inatt och bad mig hänga med honom och några andra ut ikväll. Jag sa ju såklart JA men bara till drinkar. Att dansa runt på något golv till halv 4 på natten pallar jag inte! Vad gammal och tråkig man har blivit på den senaste tiden! Fast jag har börjat få lite ont i halsen så jag kanske inte är 100% frisk och då ska man självklart ta det lungt. Kan bero på att jag varit så stressad den senaste månaden och nu när jag äntligen kan släppa allt så behöver kroppen återhämta sig vilket jag kommer låta den göra utan något tjaffs!


Klockren!


Film Freak



Bästa Film: A Lonely Place To Die

Sämsta Film: 21 Jump Street


160512

Jag vet att jag är lite anonym igen men det är ännu en uni sak som ska in på fredag som man hade glömt lite eftersom vi hade så mycket annat. Denna terminen har varit mycket tuffare än de förra för vi har mer än dubbelt så mycket arbete som ska lämnas in. 2 more things to go! Arts Council Application due friday sär jag bara har 2000 ord kvar, sen min audience experience book som jag är rätt up to date med. Har 3 shower att skriva om sen är det klart! Fast den ska inte in förens nästa vecka så jag har helgen på mig!

Har spenderat 4, jag skämtar inte FYRA timmar på gymmet idag! Det blev weights, cardio, pilates och lite mer weights. Kan säga att kroppen är lite sliten nu men hade inget annat att göra ikväll så gymmet lät bra!

Jag återkommer när jag har nått intressant att berätta eller bilder att visa!


I Can't Wait To See You Again


140512


Fooling Around At Ikea


130512

Idag har jag kunnat ta det riktigt lungt och vila ut, gymma, se på alla serie avsnitt jag missat den senaste veckan och få tillbaka lite energi. Kan börja med att säga att vår show i fredags gick hur bra som helst! Det var en LÅNG dag (16 timmars arbete to be exact!) men så värt det i slutet! Vi fick hur mycket berömm som helst och industri professionals är väldigt intresserade av vårat project! Vi firade efteråt med mycket bubbel och mingel - väl förtjänat! Det blev ingen sen kväll för vi var alla helt slut. Dagen efter (dvs igår) åkte jag hem till fina Delfina och lekte. Vi drack vin, åt god mat, njöt av vädret, gick på IKEA och sen slutade med att vi åkte till London Bridge vid 11 för drinks! Förstår inte hur jag orkade! Men som sagt, idag har det varit lungt. Lägger mig tidigt ikväll tror jag så att jag kan vara pigg tills imorgon!


Guess Where I Was Yesterday!!

G

Train Tracks


101512

Jag är så himla trött just nu. Ser fram emot imorgon kväll när showen är slut och jag kan äntligen få sova ut! Igår såg jag Jimmys, Jasons och Daisys show på Tara som handlade om en gammal kinesisk folktale - The Butterfly Lovers. En väldigt fin historia och även om skådisarna sög så var det ändå kul att se på. Kostymerna var magiska och musiken fig mig att gråta! Haha! Är galet känslig för musik. Älskar powerful instrumental pieces! Så vackert! Efteråt drog jag in cantral för att träffa mammi och pappi för att spendera kvällen med dem.

Idag har vi haft rehearsals hela dagen för imorgon är det SHOWTIME! Kan nu faktiskt ta att berätta lite om vår show! Jo, det är så att vi har valt att göra en work in progress reading/Q&A pga att vi inte hade tillräckligt med tid till at put on a full production. Vår pjäs handlar om the Amritsar Massacre in 1919 (Indien). Brittiske General Reginald Dyer gave the order to open fire on an unarmed crowd reslutling in thousands of innocents shot to death. Det är in del av historia som inte är så känt för oss i Europa men alla i Indien kommer ihåg denna hemska händelse. Vi har baserat våran pjäs på General Dyers liv och det hela psychological aspect av the massacre. Låter kanske inte så intressant eftersom min svenska suger och jag vet inte riktigt hur jag kan formulera det just för att det är svårt att beskriva i text. Vi har arbetat med detta hela teminen och genom kontaker har vi lyckats få kändisar med! Wohoo! Kris Marshall (Colin i filmen Love Actually) plays the role of General Dyer och våran writer är Shobu Kapoor, (mest känd från brittiska soapen Eastenders) som har efter mycket research skrivit en fantastisk script till oss! Är väldigt excited och nervös inför imorgon då jag äntligen kommer få träffa Kris och för att det är show day. AAAH!


Kris som Colin i Love Actually, 2003


Work Out

Pusst! Jag har precis kommit hem från gymmet efter först styrke i en timma och sen prövade jag på en work out session som hette "legs, bums and tums!" (LOL till namnet!) Oooh myy goooood vad tufft! Jag har bra kondition efter att ha blivit addicted till gymmet i över en månad nu men detta tog det till en helt nivå! Höll på at DÖ! Jag tyckte att Afro på Gerdahallen i Lund och kickboxningen var tufft, men det har ingen match mot detta! Mina ben är jelly just nu och jag orkat knappt ens röra mig. Ta mig inte fel, det känns amazing, men gud vad slut jag är! Vet inte om jag vågar ta den klassen igen...men vafaaan! JO! BEACH 2012 BABY!


Appointed General


BBQ



Så igårkväll var det BBQ hos Vitor! Han hade fixat jättefint med snacks och mat. Jag köpte med mig en av mina favortiviner, korv och bröd - standard! Efter mycket misslyckandes med grillen (André skröt om hur bra han var som grillmannen men han sög!) kunde vi äntligen efter 2 timmar lägga på lite lött! Det var sjukt gott! Alla hade tagit med sig mat så vi var lite overloaded men what can you do! Vi var alla utlänningar förutom två (James och Felix) which is a first när det kommer till dessa gatherings. Vi var var en blandning av portugeser, italians, scandinavians och britts! Det blev ingen sen kväll eftersom jag hade mycket att göra de kommande dagarna så en bakisdag har jag inte råd med just nu tyvärr. Det ända som hade gjort det till en perfekt kväll var några grader varamare...vi höll på att dö av kyla!


If You Could See Me Now

Asså måste bara skriva att just nu är ett HAHA moment. Jag står upp och bloggar naken (för jag ska in i duschen snart och tvätta av all svett från gymmet) med en latte i handen! Om nån skulle bevittna detta skulle det skratta ihjäl sig, haha! There's a first time for everything!


Distant And Close Up


Sunday

Good afternoon!

Jag håller på att skriva som tusan på min research project och jag har bara 1000 ord kvar! Wihoo! Vill ha den klar tills imorgon kväll så att den kan lämnas in på tisdag. Sen behöver jag bara tänka på Reginald som har premiär på fredag! Ikväll ska jag åp BBQ hos Vitor. Han fyllde 21 i förrgår så ikväll ska det vara en liten get together och fira honom. Kommer bli askul om bara solen kommer fran bakom molnen. Det är för tusan MAJ! Häng med lite nu vädret!



I Found My Wedding Dress


Whatever Is Left

Igår slutade det med att jag träffade Tom inne i centrala London och vi spenderade dagen ihop springandes inne på Selfridges och runt Oxford Street. Fika inna på Joe&The Juice (som nyligen har öppnat deras andra café på Old Compton Street i Soho!) innan vi drog vidare till Waterloo för att ta tåget till Earlsfield och Tara Arts Theatre för att se pjäsen "Whatever Is Left". Asså gud vad hemskt det låter att säga det eftersom det är mina vänner som har producerat den, men det var verkligen inte bra alls. Skåderspelarna var urdåliga (beror på att inga är riktiga skådisar utan studenter) och the whole directing av pjäsen var helt fel (också för att det var en student som aldrig regisserat förut). Men the script var faktiskt riktigt bra och det är en intressant berättelse om en vit kvinna och en svart man som run away together för att ingen vycker de ska vara ihop. De är fattiga och har blivit beroende av droger som testar deras kärlek om de verkligen är värt att vara ihop. Med två starka skådisar och en experienced regissör har pjäsen potential för det vi såg igår var sorgligt. Hur som helst, vi var så hungriga efteråt så Tom och jag drog till en italiensk restaurant och drack vin med pasta så vi var nöja i slutet av kvällen! 


040512


Absent

Jag vet att jag har varit lite absent från bloggen de senaste dagarna men det är fullt upp just nu. Om PRECIS 1 vecka är i princip allt det tuffa över. Håller på med en mini dissertation (4000 ord) som jag vill lämna in senast på onsdag för på torsdag har vi rehearsals hela dagen at Tara för på fredag är det showtime! AAAAH! Så det är mycket som ska göras inför showen och vi är långt ifrån klara. Sen kommer mina kära föräldrar på onsdag som jag just nu inte vet om jag kommer kunna träffa alls pga allt arbete. STRESS! De kunde verkligen inte valt en sämre tid att komma på, haha! Förhoppningsvis hinner vi ses på onsdag eftermiddag en liten stund!

Ikväll ska jag iaf se på en show som Delfina, Simona och Mariana har producerat. De är dem första i klassen som visar upp sin pjäs så det kommer bli riktigt kul!


The Joy That Comes With May


Här bjuds det på Londons bästa kaffe! I kid you not, kaffet är helt fantastiskt gott!


 
Underbara KG klackar!


Igår var det sommarvärme vilket betyder att det finns inget bättre ställe att vara på en i Covent Garden. Helt randomly sprang jag in i Vitor så bestämde oss för att ha en dag ihop. De höll på att spela in en reklam till "Special K" som vi var lite nyfikna över. Stod och tittade lite med hörde ingenting. En av kamerasnubbarna gick helt plötsligt bakom mig och när jag insåg att han fortfarande filmade fick jag panik och gick sprang iväg. Han bara "No, it looked better with you in it!" Blev lite generad - tihi. Det blev enough med det roliga så vi gick in i KG butiken som jag egentligen inte tycker så mycket om men jag hittade ett par skor to die for! Höga men bekväma klackar för 250 pund...I don't think so! Sen ringde Jimmy och undrade om jag ville se en show på "The Blue Elephant" med honom och Jason senare. Ställer alltid upp för vänner och när de erbjuder en show så går det inte att säga nej ;) Vitor och jag sa adjö och jag far vidare till Kennington. Vi åt middag på en amazing french restaurant innan showtime. Pjäsen hette "Sonata Movements" och var consisted of 4 olika extracts från olika pjäser. Vissa var bättre en andra men underhållande. Det fanns en pianist igenom hela föreställningen och hon var helt otrolig på pianot! Har aldrig sett nått liknande. Hon var stjärnan och fick mes applauds i slutet - med all rätt! Sen var det en celebrity in the house. Playwright Caryl Churchill var där med sin man. 73 årig dam som är acknowledged as a major playwright in the English language and a leading female writer. Hon skriver till alla stora regissörer och producenter innom teatern.

The night was only getting started at this point. På väg till bussen kommer en kille gåendes mot oss som man halv kände igen. Ni vet de personer som man passerar men som man efteråt tänker tillbaka på och försöker lista ut var man känner dem från. This was such a moment. Det var ju den lilla pojken Sam från Love Actually! Thomas Brodie-Sangster heter han och han är ej så liten längre. Han är för tusan 22 år nu! Galet! Anyways, Jason drog hem medans Jimmy och jag drog till Soho och hamnade på Balans Reataurant som är öppet 24/7. Vid tre var det dags att dra hem och vid 5 blev det sömn...not good! Men det var en underbar dag followed by an amazing night!


Workshop

Asså gud det är redan Maj! Fy tusan vad tiden går fort här helt plötsligt!

Det finns en otrolig sak som jag hållit hemlig från bloggen i ett par veckor nu som jag inte ville berätta unless det hade gått bra men som sagt jag kan berätta det nu eftersom there's a happy ending to the story! ;) För ett par veckor sen fick jag en mail från The Royal National Theatre om en möjlighet att atbeta för dem under sommaren för deras nya "Inside Out" festival. Jag fyllde i en application, skickade in den och fick svar ett par dagar senare om att de ville jag skulle komma på en workshop ihop med andra för att se vilka som passar bäst för dem. Denna workshop var jag otroligt nervös över, inte bara för möjligheterna den erbjuder, men just att jag försov mig med 50 minuter (jäkla klant!) och stressade för att komma i tid! 15 minuter från att jag vaknat satt jag på ett tåg in till Waterloo. Är fortfarande lite stolt över det faktiskt! Sen säger de i högtalarna att det är delays on all trains coming into Waterloo pga signal failure! NEJ tänker jag och får panik! Som tur var så hann jag precis på minuten!
Vi hade en kort introduction om vad de som blir valda kommer att göra under sommaren och vad festivalen handlar om innan vi blev uppdelade i två grupper för våra workshops! Det var SÅ KUL! Vi gjorde en massa roliga övningar och lärde känna varandra medans två av NT staff gick runt med clip boards och took notes om alla. När det var slut efter 2 timmar så tackade de för att vi kom och att vi kommer höra innom kort vilka som har blivit valda!

This brings me to den goda nyheten som ni säkert kan lista ut. Fick ett mail imorse om att jag har blivit valt! WHOOPPII!! Hoppas att de personer som jag got along with också blev valda!

It's going to be a great summer!

This Is What Yesterday Had To Offer


RSS 2.0